Friday, August 22, 2014

Recommended TONKATSU restaurants 3

How to fry TONKATSU. 

Oil temperature and time to fry is key. Higher temperature makes the bread ( called Koromo ) dry and crisp but it is possible to make the meat hard. Lower temperature makes the meat soft and juicy but if the temperature is too low, the bread become wet and not crisp and it also could keep the meat raw.  Also depends on thickness of the meat, suitable temperature and time is different. Some restaurant fry two times with different temperature of oil.  So each restaurant has special  know how and a way to cook, which is secret. 


Restaurant in ASAKUSA area in Tokyo

When you come to Tokyo first, you might visit ASAKUSA to see Sensouji-temple ( 浅草寺 ) which is the most popular temple in Tokyo. You should feel it's a bit touristic with many tourists and souvenir shops  with noisy atmosphere but there is good traditional Tonkatsu restaurant which gives you good local and historical feeling with silent offstreet location . The restaurant is called Yutaka and it has established since over 60years ago.

.
5. Yutaka, ゆたか

Address: 1-15-9 Asakusa Taitou-ku, Tokyo35.711782, 139.794070, L/L for Google map)
Telephone:+81-(0)3-3841-7433 
Close train station:
  min. walk from Asakusa station,
           Yamanote-line, Keihintohoku-line, Sobu-line, JR, 
           Ginza-line, Tokyo Metro,
           Asakusa-line, Toei-subway and Tsukuba-express.
Closed on Thursday

           Ginza-line, Tokyo Metro,
           Asakusa-line, Toei-subway and Tsukuba-express.
Closed on Thursday


Traditional Japanese style facade

Inside has also good traditional Japanese style

 TENDERLOIN tonktasu with rice and miso-soup 
(Hire-katsu teishoku , ヒレカツ定食)
Serving with rice and miso-soup is typical menu which is called "Teishoku"
Meat
Tenderloin meat usually is cut by small piece.




No comments:

Post a Comment