Monday, March 9, 2015

Other Japan soul food, Okonomiyaki.

One of my most favorite Japan food is  "Okonomiyaki" which is a kind of pancake containing a variety of ingredients. "Okonomi" means "as you like or as you want" and "Yaki" means pan fried or grilled so "Okomiyaki" means "Pan fried thing as you like". The restaurants are available widely everywhere in Japan but origin is come from Osaka or Hiroshima. Definitely you must go to specific restaurant and should not have it in Izakaya or general restaurant if you want to try real one.

Okonomiyaki, Osaka style

Osaka style and Hiroshima style are different. As for the Osaka style we make batter mixing with meat, vegetables before fried but as for the Hiroshima style we make some layers with ingredients on the steel pan (teppan) without mixing. The Hiroshima style contains layers of egg, noodles, meat, bean sprouts, cabbages and flour batter usually. Usually restaurant cooks cook on teppan it in front of you if you sit in counter and they serve it you and it is very interesting to see how they cook it. If you see, you can understand what contains in each layer. 
You might visit famous Hiroshima where the first atomic bomb was dropped so please try the "Okonomiyaki"
An easy way to have it is to visit "Okonomimura" in downtown or "Ekimae hiroba" near JR Hiroshima station.

The following pictures show how restaurant cooks Hiroshima style Okonomiyaki.

Put cabbages on batter from flour

Put bean sprouts, others ( tenkasu, gyohun , etc)

(a) Flip over and fry in some time ( it takes most of time in the cooking, around 15min)

Pan-fry noodles in other place (this side in the picture)
and put the other part made in (a)( just in front of the cook in the picture)  on the noodle
There is no picture but pan fry egg in other place and put rest of all things on the egg.
Then flip over.
           
Put sauce, mayonnaise and other seasoning then completed
Section after sliced. The layers were made.

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