Thursday, November 13, 2014

Japanese foods influenced by other cultures

You might wonder why there is no "Ramen" in the chart I put in previous blog. Because it is not originally Japanese but Chinese, I did not put it although I love it as usual meal. Yes, already it's Japanese food because we made it original taste food with original seasoning, dashi and some recipe. We have some foods imported or influenced from other countries, cultures, which have become already Japanese usual meals. Please see the following chart.




Curry rice( rice with curry ) is very popular both at restaurant and at home and also always it is top ranking dish if we ask Japanese children. Also Yo shoku (European style meal) is popular but I don't recommend European and USA friends because it is similar as your foods but you might think it is a bit different and you might not like it.  Yakiniku is Korean style BBQ but the tastes have become already Japanese style.

I highly recommend Gyoza which is dumpling with minced pork and vegetable stuffing, Chao zu in ChineseIt has come from China but grown in Japan. In China boiled dumpling (Sui gyoza,)is popular but in Japan pan fried dumpling (Yakigyoza, )is much popular. It is one of most favorite foods by Japanese guys. Of course I love it and have once or more a week usually. I'd like to tell you more  later. 

Gyoza (Yaki gyoza, pan fried dumpling)


Also if you have any questions about Japanese foods , cultures like statues of Buddha, temples, Shinto shrines, Manga(comics, cartoon), animation or anythings, please put it at comments. I would like to answer, feed back to you as much as possible.



No comments:

Post a Comment